Waar laat je een explanimation maken?

Er is de afgelopen jaren een nieuwe marketing tool om de hoek komen kijken, namelijk de explanimation. Dit is in feite niets meer dan een luxe woord voor een animatiefilmpje dat als doel heeft een boodschap te verduidelijken. Het is namelijk een samensmelting van de Engelse woorden ‘explain’ en ‘animation’. Een animatie om iets uit te leggen dus, en bij Donker Media laat je de allermooiste animatiefilmpjes maken, oftewel een explanimation. Donker Media is een grafisch reclamebureau dat zich toesplitst op reclame-uitingen voor jouw bedrijf, maar dan in de vorm van bewegende beelden, oftewel animaties. Ze hebben super veel ervaring met het maken van deze filmpjes en zijn dan ook de aangewezen partner voor een samenwerking op dit gebied. De reden dat de door hen gemaakte explanimations zo populair zijn is dat ze zeer effectief zijn. Een explanimation kan namelijk zoveel meer vertellen dan een stilstaand beeld. Met een animatie kun je namelijk zowel (bewegend) beeld gebruiken, als tekst en geluid, en de combinatie van deze drie levert een heel helder beeld op van wat je wilt vertellen.

Waarom kiezen voor een explanimation?

Waarom je als bedrijf zou moeten kiezen voor een explanimation is niet zo moeilijk. Grafische reclame-uitingen zoals posters en advertenties vertellen jouw klant misschien wat je doet en waarom ze jou zouden moeten kiezen, maar niets kan deze boodschap zo helder overbrengen als een explanimation. Waarom dat zo is?

  • In een animatiefilmpje kun je gebruik maken van geluid.
  • Animatiefilmpjes bewegen, en dus is de klant sneller duidelijk hoe het zit.
  • Een animatiefilmpje valt op tussen alle statische advertenties en reclame-uitingen.
  • Een animatiefilmpje is niet alleen informatief, het is ook vermakelijk.

Vooral het laatste punt doet veel bedrijven besluiten een explanimation te laten maken door Donker Media. Je moet namelijk niet vergeten dat (potentiële) klanten er helemaal niet van houden om reclame te zien, en bovendien elke dag ruim 3000 reclameboodschappen te verwerken krijgen. Dit is heel veel voor een persoon om te verwerken en dus wil je opvallen tussen alle andere informatie die iemand dagelijks tot zich krijgt. Met een animatiefilmpje verras je de klant doordat je iets informatiefs vermakelijk maakt. Bovendien kun je met een bewegend filmpje veel meer informatie tegelijk overbrengen, wat heel gunstig is omdat mensen vaak een hele korte aandachtsspanne hebben als het om reclame gaat. Je wilt dus zo snel mogelijk duidelijk maken wat je wil zeggen, want voor je het weet heeft die potentiële klant al weggeklikt!

De soorten explanimations van Donker Media

Bij Donker Media kun je aankloppen voor zo’n professionele explanimation. En het leuke is, ook als je niet zo’n groot budget hebt kun je bij ze terecht. Ze bieden deze animatiefilmpjes op maat namelijk in verschillende vormen aan. Je kunt ervoor kiezen een basis-animatie te laten maken, een veel complexere versie daarvan, of slechts een whiteboard-animatie. De laatste versie is een soort hand die simpelweg op een egale achtergrond uittekent wat jij wilt vertellen. Dit is een hele speelse manier om een boodschap over te brengen omdat je bewegende, visuele middelen gebruikt en tegelijkertijd een statische tekening maakt. Welke optie het beste bij jouw bedrijf past kun je het beste even vragen aan Donker Media, ze helpen je graag verder en maken vervolgens de explanimation die jouw boodschap het beste overbrengt.